Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Z planszówek uwielbiam "Magię i miecz". Ile godzin na tym się przesiedziało . W typowe papierowe rpg nigdy nie grałem, chociaż próbowałem kiedyś przyswoić podstawowy podręcznik do Dungeons & Dragons. Niestety nigdy go w całości nie przeczytałem, bo strasznie dużo tam było informacji i ciężko to wszystko razem ogarnąć. Musiałbym pewnie zamiast studiować teorię pójść na sesję i się w praktyce nauczyć ;p
Magia i Miecz - no powiem, grałem, grałem. A ile piw przy tym się polało (ojeny)..
DnD cięzkie, niby dla początkujących, tak ja ten system mam znienawidzony do cna. Polecam za lekturę Warhammera, dużo lepsze. Oczywiście Wiedźmin: Gra wyobraźni, może Zew Cthullu- jesli lubisz klimaty "Z Archiwum X"? Poza tym na początek również mogę polecić Neuroshima, coś dla fanów postapo a że czytałem iż lubisz Metro.. to w Neuro odnajdziesz siebie
Tak.
"Zew Cthulhu" brzmi interesująco. Czytałem opowiadanie pod tym tytułem i było b. dobre. Jeśli gra jest w podobnym klimacie to muszę się koniecznie nią zainteresować No i Neuroshima. Słyszałem o niej i podobno fajna. W klimatach fallouta, który osobiście uwielbiam
. Kurde, tyle gier, a tak mało czasu ;p
A ja tam bardzo dobrze wspominam Neuroshime. Chyba mój ulubiony "erpeg". No i oczywiście pamiętną rozgrywkę, którą zresztą zacząłem nawet spisywać.
Może.
Mi tylko jeszcze przychodzi na myśl twój autorski system i cały świat. A no jeszcze warhammer.
Może.
Heh, nadal mam jego kopię o dziwo.
Może.
Strony: 1