Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
A co myślicie dla przykładu o Anime, np. taki Sword Art Online, bardzo podobny zresztą do naszego GW. No dobra może przesadzam, ale zasada ta sama, gra z innymi graczami.
Może.
Oglądałem 1 sezon SaO generalizując co oglądałem i uwielbiam : Death Note <3 (klasyk) Durrarrarraaaa (ile tych rr to ja nie wiem
)
Jesli znacie coś w klimatach policyjnych, detektywistycznych z wątkami paranormalnymi.... dajcie tytuły.
Tak.
To tak wątki policyjne, na pewno psycho pass (chyba tak to się piszę), darker than black (fajny rodzaj czegoś co przypomina magie), może jeszcze Danganropa czy jakoś tak, może z takich bardziej chorych to chyba Mirai Nikki (choć przyznam szczerze że mi się to anime podoba) jak coś sobie przypomnę jeszcze to edytuje.
A jeszcze mianem Death Note, nie przepadam, ale nie jest też na najniższym miejscu mojej listy, do teraz nie rozumiem czemu tego anime nie lubię, choć ma bardzo ciekawy sposób przedstawienia, chyba ze względu na słynnego L.
Może.
L to najlepsza postać Anime "ever"..
Mnie urzekło w tym anime, pewnego rodzaju zwodzenie pomiędzy dwoma umysłami Kiry i L. Do dziś pamiętam ich mecz na korcie.. coś niesamowitego. Poza tym ich spiski i plany jak by tu drugiego przechytrzyć.
Innymi słowy - W Odcinku 1X dostaję jakiś fakt i wydarzenie, w kolejnym odcinku dowiaduje się o nim z perspektywy Kiry i co on robił. Drugi odcinek, to perspektywa L i co on zrobił, zeby wykiwać Kire. Natomiast w kolejnym Kira wszystko jak się okazuje, przewidział i robi coś. Jednak L się zabezpieczył i wychytrzył Kire. Niestety, Lajt(Kira) miał już od dawna plan awaryjny na wypadek gdyby ktoś go wykiwał, tym samym on wykiwał L (wszak przewidział, że sam zostanie wykiwany). L dostaje mind blowa i głupieje. Lajt góruje, jednak nie na długo gdyż L wpada na pewien pomysł... który wypalił! Aczkolwiek w końcu Lajt wpada na ten sam pomysł.. I obydwoje go wykonują przez co wykiwali sami siebie. Niestety to wszystko nie jest takie proste jak przedstawiłem, gdyż oni myśleli, że siebie nawzajem wykiwali a to ZUPEŁNIE KTOŚ INNY ich wykiwał i teraz jest Bossem. Ale jak to w takich wypadkach bywa... za tą "cwaną nową osobą" ktoś stoi...
Co 10min oglądania tego Anime masz mindblowa, przewrót akcji i idziesz nowymi torami myślowymi. Pozdrawiam
Tak.
Przyznam się szczerze że bardziej do gustu przypadł mi Kira, aczkolwiek nadal dla mnie to anime jest przeciętne. Dość dużo rzeczy byłem wstanie przewidzieć, może nawet za dużo. L'a nie polubiłem z paru powodu, a mianowicie był wg. mnie irytujący i także wg. mnie postacią stworzoną na siłę, aby dać tego cud przeciwnika Kirze. Bardziej bawiło mnie obserwacja w jaki sposób to nasz główny bohater wykonuje swój zamierzony plan wyczyszczenia syfu i pokazania że ma dobry dezynfektor.
Może.
1.Full Metal Alchemist: Brotherhood
2.Danganronpa <3
3.Death Note ( nienawidziłem Kiry (skopana osobowość))
4.Psycho Pass
5.Attack on titan.
Takie moje best of 5.
Strony: 1