Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Skoro mamy temat o grach planszowych, to czemu by nie pogadać o książkach ? Ja osobiście czytam wszystko, choć najbardziej lubię oczywiście fantastykę. Z ulubionych książek to będzie "Pan Lodowego Ogrodu", "Metro 2033" i "Wiedźmin"(tak wiem, strasznie oryginalnie
). Aktualnie czytam "Imię Wiatru" i muszę powiedzieć, że b. dobra książka. A Wy co czytacie
?
Chłopie już Cie lubie. Wiedźmin moja miłości ogromna, co ja sie tych sesji naprowadziłem... Uważam, że do tego systemu najlepszą w zyciu kampanie poprowadziłem a poza tym na PC to wiadomo... wgl Mody robiłem do W2
... ah dużo by gadać. Saga niestety nie przeczytana aczkolwiek opowiadania wszystkie, teraz na półce leży "Sezon Burz".. przymierzam się
"Pan Lodowego Ogrodu" o czym to?
"Metro 2033"??? Chłopie kocham cie, zajebista książka... oczywiście sie przyznam ze najpierw grałem na PC a potem książka ale... genialne.
Niedawno przeczytałem
"EMBER In the ASHES" Świetna książka. Polecam. Nie powiem o czym ale powiem tak : dwa dni poszła cała, a ma około 500str.
Aktualnie czytam "Wszechświaty" dużo teorii o wielu światach(nomen omen) ciekawe ale nie porywające, chyba jej nie dokończę.
Z lżejszej lecz bardzo ciekawej półki mogę polecić "Tam gdzie spadają Anioły" Doroty Terakowskiej - literatura którą trzeba zrozumieć, to nie zwykła nawalanka fantasy i zwyczajna walka ze złem. Trzeba użyć mózgu i czytać. Dużo nawiązań do wiary, sensu życia.. wiem to brzmi tandetnie ale jak się ktoś wczyta - to nie ma osoby żeby tę powieść skrytykowała
Tak.
Hmm "Tam gdzie spadają Anioły" brzmi ciekawie, będę musiał koniecznie przeczytać . W ogóle czytałem ostatnio "Metro 2035" i powiem Ci, że się pozytywnie zaskoczyłem. 2033 było świetne (czytałem 2 razy). Na 2034 troszkę się rozczarowałem. Była dobra, ale to już nie to samo co część poprzednia. Gdy usłyszałem, że wydano 2035, to podszedłem do tego trochę z dystansem, ale gdy zacząłem czytać to nie mogłem się oderwać
. Bardzo polecam! Chociaż mniej tam "metra", a więcej "powierzchni", to i tak strasznie wciąga i zaskakuje
No dobra, sam też należę do Wiedzmino-lubnych.
Ale po za tym to tak:
Trylogia Czarnego Maga - wg. mnie chyba najciekawiej zrobiona magia, no ale zdania podzielone.
Eragon - chyba jak pierwszą książkę czytałem to głównie z sentymentu do filmu. Teraz się ciesze że pierw obejrzałem film, a dopiero później przeczytałem książkę, bo bym się zamarudził.
Felix, Net i Nika- chyba druga moja ulubiona książka z dzieciństwa. Ma ogólnie dość sporo części.
Seria Niefortunnych Zdarzeń- jest film na podstawie tej książki, ale jest dość... cienki. Książkę jak najbardziej mogę polecić.
To chyba moje ulubione, ale jak sobie coś przypomnę to napiszę.
Może.
Trylogię Czarnego Maga mam, czeka tylko na przeczytanie . Skoro polecasz, to niedługo się za nią wezmę. Eragona również czytałem i miło wspominam. Filmu niestety nie widziałem, będę musiał kiedyś obejrzeć. W ogóle przypomniała mi się jeszcze jedna ciekawa książka: "Piknik na skraju drogi". Jeśli ktoś grał w stalkera, to powinna mu się spodobać.
Słyszałem właśnie o tym pikniku, ciekawe. Generalnie uwielbiam Postapo... A czy czytałeś coś z książek jak ja to mówię
"gamingowych" ? w uniwersum Assasyna, Diablo itp...? Jest tego masa i coraz więcej ale jakoś mnie to odstrasza, wydaje mi się, że to chwyt na markę i tylko nastawione na kasę.
Tak.
Mam podobne odczucia co do takich tytułów.. Jeśli już, to wolę, gdy coś jest robione na podstawie książki, a nie książka na podstawie czegoś. Ogólnie też uwielbiam postapo, ale takie bardziej "nuklearne''. Zombie mi się już troszkę przejadły
Ostatnio edytowany przez Orzech45 (2016-01-27 01:03:45)
Tak mianem postapo to próbowałem, ba nawet w miarę mi to szło, pisać coś w tym klimacie. Muszę w końcu skończyć to opowiadanie i poddać je korekcie. Vis, masz jeszcze to wrzucone na twój blog?
Może.
Strony: 1